El Consell Comarcal de la Conca de Barberà estrenarà, aquest mes d’octubre, un servei de canguratge per a famílies que necessitin deixar una estona els seus fills. El podran utilitzar famílies amb infants i joves de 3 a 12 anys i no caldrà justificar el motiu d’utilització del servei.

ÀUDIO: La consellera comarcal d’Igualtat, Aida Morgades, explica el projecte

Sota el nom ‘Dedica’t a tu’, l’objectiu d’aquest servei és facilitar la conciliació de la vida familiar i la vida social i laboral. Està adreçat a tothom i a tota mena de famílies, però especialment a les dones, que generalment són qui s’ocupen de la cura dels infants. Tindran prioritat en cas de molta demanda les famílies monoparentals, dones en situació de violència masclista o en situació de llarga durada, i també fills de dones migrants.

ÀUDIO: La tècnica del departament d’Igualtat del Consell Comarcal de la Conca, Laura Anglès, detalla qui pot fer ús d’aquest servei

Per utilitzar el servei caldrà fer una reservar prèvia i es podrà deixar el fill o filla durant un màxim de tres hores seguides. Hi haurà places limitades per ordre d’inscripció, si bé també es podrà utilitzar el mateix dia del servei en cas d’urgència trucant abans. Les reserves es podran fer via Whatsapp al telèfon 623476710.

El servei, que arrencarà aquest proper 8 d’octubre, es podrà fer servir els dissabtes i els dies no lectius, com ara el 31 d’octubre o el 6 i el 8 de desembre, per posar dos exemples. El servei de canguratge el podrà utilitzar qualsevol habitant de la Conca de Barberà en els diferents espais que s’han habilitat: al Casal d’Entitats de Montblanc, a Baseactiva a Santa Coloma de Queralt, a l’antic institut de l’Espluga de Francolí i a la biblioteca de Sarral. No caldrà ser del municipi on s’ofereix el servei per poder-lo gaudir.

L’espai de canguratge es distribuirà en les 10 i la 1 del migdia i entre les 5 i les 8 del vespre, i serà diferent a cada municipi. L’empresa ‘Juga i Aprèn’ ha estat l’adjudicatària del servei i serà qui faci les sessions de canguratge, amb activitats pedagògiques adaptades a les diverses franges d’edat.

ÀUDIO: La membre de l’empresa ‘Juga i Aprèn’, Maite Gallardo, explica que faran els infants durant l’activitat

Aquest servei, que posa en marxa l’àrea d’Igualtat del Consell Comarcal de la Conca, està finançat pel departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat. La primera sessió serà ja aquest dissabte 8 d’octubre.