Les darreres setmanes l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha executat diversos treballs de recuperació i millora de basses per a la fauna a l’Espluga de Francolí, en l‘àmbit del bosc del Comú a la reserva natural del Barranc de la Trinitat. 

Els treballs s’han centrat en la creació de tres noves basses naturalitzades a la zona de les Cent Fonts, la millora de les basses existents, integrant-les millor a l’entorn i també la creació d’una bassa naturalitzada aprofitant un dels sobreeixidors de la font, al barranc dels comellars.

Aquestes actuacions son part de la convocatòria anticipada per a l’any 2022 de subvencions als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i les espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 amb què el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament una subvenció de 9.321,16 €.

Aquest projecte és una ampliació del projecte iniciat el 2018 per fomentar les poblacions associades a ambients aquàtics del bosc del Comú.