Aquest diumenge l’Ermita de la Santíssima Trinitat ha tornat a omplir-se d’espluguins i espluguines per recuperar la tradició de celebrar la Diada Nacional de Catalunya en aquest indret. Feia 10 anys que s’havia canviat d’ubicació, però aquest 2022 s’ha convertit en el punt de finalització de la 37a Caminada Popular, en escenari dels actes institucionals i en lloc d’acollida de famílies i amics.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, comenta el retorn de l’ús de l’Ermita per aquest acte

Participants de la caminada de l’11-S (Imatge: Comissió de la Caminada de l’11-S)

L’11-S ha començat a les 8 del matí amb l’inici de la Caminada Popular que s’ha celebrat amb l’habitual recorregut de quasi 10 quilòmetres que s’ha iniciat pels carrers de l’Espluga fins a Les Masies i cap a l’alzinar de la Pena, la font del Deport, el mirador de la Pena i tornada pel sender Artiga fins a l’Ermita de la Santíssima Trinitat.

A la mateixa Ermita s’ha celebrat l’acte institucional amb parlaments, lectura del manifest per part de les membres més joves de la Comissió de la Caminada Popular i ball dels Bastoners amb música dels Grallers de l’Espluga. L’acte ha finalitzat amb un homenatge a l’impulsor de la Caminada Popular, Ramon Farriol, després de 37 anys dedicats a desenvolupar aquesta proposta.

ÀUDIO: El regidor de Cultura, Enric Mercadé, detalla la implicació de Ramon Farriol per la Caminada Popular

La jornada ha finalitzat amb un dinar popular entre els presents.

Galeria d’imatges