Un any més, l’Espluga de Francolí tanca l’estiu amb bones xifres d’allotjament que oscil·len entre el 90 i el 100%. Els hotels i hostals del municipi coincideixen en haver notat un ascens de l’ocupació des de la pandèmia, sobretot durant el mes d’agost.

En alguns casos es tracta d’ocupacions d’àmbit turístic i familiar, en d’altres de laborals. Des de l’Hostal del Senglar destaquen que des del mes de juliol les habitacions es troben plenes per treballadors amb ocupacions temporals per la zona.

ÀUDIO: La responsable de l’Hostal del Senglar, Carme Garcia, detalla l’ocupació que han tingut enguany

En el cas de l’Hotel l’Ocell Francolí han registrat una ocupació més turística, arribant al 100% de la capacitat durant el mes d’agost, unes xifres que asseguren que es repeteixen cada estiu d’ençà que es va iniciar la pandèmia.

Els allotjaments de l’Espluga han arribat al 100% d’ocupació al mes d’agost (Imatge: Laia Molné)

Menys benefici a causa de la pujada de preu

Tot i les bones xifres de pernoctacions, la situació actual de pujada de preus en el sector alimentari, però també dels serveis bàsics com la llum, l’aigua i el gas fan que la factura dels allotjaments s’hagi encarit fins a un 300%, deixant poc marge de benefici als hotelers, ja que la pujada del preu de les habitacions no és proporcional amb l’encariment d’aquests serveis.

ÀUDIO: El responsable de l’Hotel l’Ocell Francolí, Rafael Lorca, detalla la situació actual