Els Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga de Francolí celebraran finalment la Trobada Gegantera bianual que s’havia d’haver dut a terme l’any 2021 i que va quedar pendent per la pandèmia. Enguany seran 4 les colles convidades, ja que són les poques amb les que es va poder compartir escenari abans de suspendre els actes públics.

Concretament, hi participaran les colles de Blancafort, Alcover, Vinyols i els Arcs i Borges Blanques. Durant la cercavila es lluiran els gegants neolítics de l’Espluga, perquè són els encarregats habitualment de visitar altres municipis. Però també hi seran presents els Gegants Vells per poder lluir la seva recent renovació, participant en la plantada de gegants i en el posterior sopar de germanor.

ÀUDIO: La presidenta dels Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga, Mar Gili, explica l’acte

La jornada s’iniciarà el proper 17 de setembre a les 6 de la tarda amb una plantada de gegants a la plaça Montserrat Canals, seguit d’una cercavila pels carrers de l’Espluga i un sopar de germanor.