La Societat de Caçadors de l’Espluga de Francolí se suma a la vaga de gairebé el 100% colles de caçadors de tota Catalunya, d’aquesta manera queden suspeses temporalment les batudes de senglars.

Ho fan en reivindicació del punt 8.3 del nou decret de vedes del departament d’Acció Climàtica de la Generalitat, que els obliga a comunicar amb antelació la ubicació de les batudes, cosa que veuen impossible de complir. Concretament, demanen que les societats de caçadors catalanes avisen a través de coordenades GPS, amb mínim un dia d’antelació, la zona on es farà batuda. Una norma que segons el president de la Societat de Caçadors de l’Espluga és impossible de complir, ja que se segueix el rastre dels animals i no es pot predir on estaran situats.

ÀUDIO: El president de la Societat de Caçadors de l’Espluga de Francolí, Josep M. Isern, explica la nova normativa

La contraproposta de les societats de caçadors és notificar només aquelles batudes que afectin terreny públic, però recorden que el 77% dels terrenys de Catalunya on es fan batudes són de titularitat privada i es compta amb el permís dels propietaris per actuar. Per aquest motiu al·leguen que la nova normativa és abusiva i discriminatòria.