Enguany s’estrena la primera edició del Festival Merlet, una cita musical en què actuaran 12 grups de Montblanc i la comarca. Tindrà lloc divendres 9 de setembre, en el marc de la Festa Major. Després de dos anys de pandèmia, en què el sector musical va patir fortament les restriccions sanitàries, l’Ajuntament de Montblanc dona suport al talent montblanquí i de la Conca de Barberà.

ÀUDIO: El regidor de Festes de Montblanc, Santi Porta, explica el festival

Quatre Cantons com grup principal

Quatre Cantons va néixer l’any 1981 i va tocar fins a l’any 1997. El grup el van fundar 7 músics montblanquins, que dissabte tornaran a tocar al Festival Merlet, més de 30 anys després. A l’escenari pujaran en Josep Queraltó (guitarra solista), Joan Anton Font (guitarra rítmica), Manel Font (baix elèctric), l’Ignasi Vivas (cantant i guitarra acústica), la Carme Cabezas (cantant solista), Xavier Ferrer (teclats) i l’Ismael Porta (bateria acústica i percussió). A banda dels músics fundadors de Quatre Cantons, aquest dissabte hi haurà la presència de tres coristes més: Muntsa Porta, Carla Farré i Isis Cabezas, filles dels integrants.

ÀUDIO: El bateria del grup, Ismael Porta, detalla els inicis del grup

En un inici, la formació musical es deia Polvos Talco i feien versions musicals d’altres grups. Al cap d’un temps, però, van voler canviar de registre i fer el tipus de música que els agradava més: rock simfònic. Així, van buscar un altre nom pel grup que els representés millor i, com que sempre es trobaven als quatre cantons de Montblanc, en van prendre el nom.

L’any 2019, els Quatre Cantons van voler gravar, de forma professional, el seu repertori, incorporant-hi les veus dels fills i filles que, ara, també toquen instruments. La proposta, però, no va tirar endavant per motiu de la pandèmia. No obstant això, la intenció del grup montblanquí és gravar el seu primer disc l’any que ve.

9 hores de pop i rock en dos escenaris

A banda dels Quatre Cantons, el Merlet portarà els Leitmotiv, Cover & Jazz Band, Un Conjunt, Cristine & Dave Duet, Carla i Muntsa, Marc Català i Marc Cubero Combo, Fuego de Mortero, Fiando Temas, DJ Energy i DJ. Gerko. Seran 9 hores de pop i rock repartides en dos escenaris. La proposta està pensada tant pel públic adult com familiar.