L’espluguí Gerard Pons amb el suport del seu soci Anuar Imlahi, cervesers artesans i creadors de Cerveses La Renaixença, seran els primers usuaris del Viver de Cerveses Artesanes Baseactiva, a Santa Coloma de Queralt.

Pons ha participat en tots els cursos formatius fets a Baseactiva i fins ara elaborava de manera “amateur” al seu domicili. La Renaixença farà la seva primera cocció de 300 litres, que es comercialitzarà durant la Festa de la cervesa de l’Espluga de Francolí, el pròxim 24 de setembre.

Durant aquesta elaboració, Gerard Pons ha comptat amb la col·laboració per part de Concactiva de Sergi Torres, formador i propietari de Cerveses Segarreta. Pons, a Baseactiva, ha pogut realitzar tots els processos, tant a l’hora de produir com embotellar amb registre sanitari.

L’Obrador de Cerveses Artesanes Baseactiva a Santa Coloma de Queralt es va inaugurar l’any 2021 i s’ha posat en funcionament aquest 2022. Ja s’han fet diferents tipus de cursos d’elaboració de cervesa, de coaching per a noves empreses i en breu se’n portarà a terme un de 20 hores de Màrqueting i Comercialització per a empreses cerveseres.