“Sinèrgiques” serà una fira multisectorial en què hi haurà representades diverses professions. Serà la primera edició d’aquesta fira, que neix de la necessitat sorgida, en els darrers anys, per part dels joves de la comarca els quals, per tal de quedar-se al territori, han creat els seus propis negocis.

“Sinèrgiques” té la voluntat de ser una jornada de visibilització de les iniciatives empresarials dels joves i les joves menors de 40 anys de la Conca de Barberà amb mostra d’oficis de tota classe: pastura, disseny gràfic, fisioteràpia, preparació física, psicologia, difusió de la història i el patrimoni, projectes cooperatius i barberia, entre d’altres

ÀUDIO: El conseller de Joventut del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Eduard Saltó, explica el projecte

“Sinèrgiques” és una iniciativa de l’Oficina Jove, l’Ajuntament de Montblanc i Conca Activa els quals van fer una crida als joves de la comarca per tal de crear una fira. Des del primer moment, una vintena de joves van participar en el projecte i se’l van fer seu. A partir de diferents trobades amb els participants, va sorgir el mot “sinergia” com a focus d’interès de la iniciativa.

El finançament de “Sinèrgiques” és a càrrec de la Direcció General de la Joventut. La coordinadora Territorial de Joventut a Tarragona, Ekaterina Kàtcheff Togobitsk, ha emfatitzat algunes de les problemàtiques més destacades dels territoris rurals: el despoblament, l’envelliment, la fuga de talent i la falta d’oportunitats pels joves.

ÀUDIO: La coordinadora Territorial de Joventut a Tarragona, Ekaterina Kàtcheff Togobitsk, destaca la problemàtica

També es comptarà amb vídeos promocionals de cadascun dels vint projectes participants, que donaran visibilitat a la seva feina i seran promoguts a través de les xarxes socials; l’estand físic del mateix dia de la fira, on cada emprenedor podrà exposar i explicar el seu projecte; i l’escenari central, a la plaça de Sant Francesc, on, al llarg del dia, hi haurà diferents xerrades fetes pels joves i les joves participants.

ÀUDIO: La referent d’Ocupació Juvenil de la Conca de Barberà, Gemma Torrelles, ha explicat les diferents accions