El curs escolar ha donat el tret de sortida aquest dilluns 5 de setembre. Alumnes i professors de l’escola Vedruna i l’escola Martí Poch es donaven la benvinguda una setmana abans de l’habitual, però amb plena normalitat, sense restriccions i amb alguns canvis en el currículum.

Aquesta nova data ha comportat un canvi d’adaptació entre el professorat, que s’han vist obligats a organitzar el curs escolar amb pocs dies de preparació, adaptant el treball que habitualment es realitzava durant un parell de setmanes en només uns dies. També s’han fet algunes modificacions al currículum, però la majoria afecten únicament al professorat.

L’inici de les classes s’ha començat amb normalitat a l’Espluga de Francolí (Imatge: Laia Molné)

ÀUDIO: La professora de l’escola Vedruna, Judit Rizos, explica aquest canvi organitzatiu

Aquest nou canvi d’horari fa que en el cas de l’escola públic només es facin classes en horari de matí durant el mes de setembre i s’hagin adaptat unes tardes de lleures per aquelles famílies que necessiten fer ús de l’escola durant tot el dia. Un nou format que es posarà a prova aquest curt.

ÀUDIO: La directora de l’escola Martí Poch, Ester Anglès, destaca el nombre d’alumnes que faran ús d’aquest servei

Un curs sense mascaretes

Una de les màximes novetats que destacaven alumnes i professors és que han desaparegut totes les restriccions relacionades amb la Covid-19. Enguany es podran tornar a barrejar alumnes de diversos cursos, fer excursions amb normalitat i recuperar totes les activitats prèvies a la pandèmia.

ÀUDIO: La directora de l’escola Vedruna, Teresa Roig, elogia aquesta tornada a la normalitat

ÀUDIO: La professora de l’escola Martí Poch, Núria Santandreu, agraeix poder tornar a fer classe sense mascareta

Les restriccions de la Covid-19 s’eliminen per complet per aquest curs (Imatge: Laia Molné)

Nens i nenes, de tornada a la rutina

Els alumnes d’ambdues escoles destacaven a l’EFMR les ganes de tornar a les classes i recuperar la plena normalitat, sense mascaretes i amb totes les excursions del curs programades. Pel que fa al canvi de data d’inici, els alumnes no han notat gaire aquest canvi, ni en positiu ni en negatiu.

ÀUDIO: L’alumne de 6è de l’escola Martí Poch, Rayane Hoceine, es mostra content amb la tornada a classe

ÀUDIO: L’alumne de 6è de l’escola Martí Poch, Adrià Alabes, destaca les ganes de tornar a les classes

ÀUDIO: L’alumne de 6è de l’escola Vedruna de l’Espluga de Francolí, Minerva Siles, valora la tornada a la normalitat

ÀUDIO: L’alumne de 6è de l’escola Vedruna de l’Espluga de Francolí, Martí Pérez, es mostra satisfet per recuperar les activitats d’abans de la pandèmia

En el cas de l’institut Joan Amigó el curs començarà el 7 de setembre i a la llar d’infants ho farà el proper dilluns 12 de setembre.