Vallfogona de Riucorb continua preparant l’Any del Rector de Vallfogona en commemoració al 400 aniversari de la mort del poeta Francesc Vicent Garcia, conegut com a Rector de Vallfogona. Aquest passat dimarts 30 d’agost la Generalitat de Catalunya va confirmar que la imatge del rector seria una de les commemoracions oficials d’aquest any vinent, el que representa un reconeixement de la importància de la seva figura no només a Vallfogona sinó per la cultura catalana en general.

La Generalitat també ha decretat l’any 2023 com a any oficial del narrador i poeta Josep Vallverdú i Aixalà, fill adoptiu de l’Espluga, de la pianista Alicia de Larrocha de la Calle, la soprano Victoria de los Ángeles, el pintor Antoni Tàpies i l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Actes pels 400 anys del Rector de Vallfogona

A partir del 2023 s’iniciaran els actes commemoratius al voltant del personatge del Rector de Vallfogona, organitzats per la comissió de l’Any Rector de Vallfogona i l’Ajuntament del municipi. Alguns d’aquests actes seran al propi municipi i d’altres seran itinerants per tota Catalunya. Els seus poemes també es faran visibles als festivals de Poesia de tota Catalunya. 

L’acte central serà el 2 de setembre a Vallfogona, dia de la mort del Rector, amb una jornada d’accions teatrals dramatitzades on el públic serà el protagonista.