L’Agrupament Escolta i Guia (AEIG) l’Estornell de l’Espluga ha posat punt final al curs  2021/2022 amb un camp d’estiu conjunt a Sant Joan de l’Avellanet. Es va celebrar del 20 al 28 d’agost i hi van participar 65 infants i joves d’entre sis i dinou anys repartits en cinc branques i coordinats per una vintena de caps i intendents. 

Així doncs, tot l’Agrupament es va desplaçar fins al Parc Natural del Cadí-Moixeró per compartir nou dies de convivència i aprenentatges. Es van dur a terme tot un seguit d’activitats, jocs, vetllades, tallers, rutes a peu i descobertes de l’entorn.

El camp d’estiu es va poder desenvolupar tal com estava planificat a excepció de la darrera nit en què l’equip de caps va haver d’activar el pla d’evacuació del terreny d’acampada a causa de les fortes pluges torrencials. L’Agrupament es va reallotjar al pavelló municipal de Bagà i van poder seguir la programació que estava prevista sense cap incident. 

L’Estornell celebra cada tres anys un camp d’estiu conjunt amb totes les branques: Castors i Llúdrigues, Llops i Daines, Ràngers i Noies guies, Pioners i Caravel·les i Trucs. Aquesta vegada, però, han hagut d’esperar-se un any més per la crisi sanitària.