Les pluges de les últimes hores no canvien, de moment, les restriccions vigents a l’Espluga de Francolí amb relació als talls d’aigua. Fins d’aquí a una setmana no es podrà saber quina incidència tindrà la pluja en les reserves. El que sí que està tenint repercussions positives en els últims 7 dies són els talls nocturns i l’aportació d’aigua amb camions que han permès remuntar els nivells dels dipòsits. Tot i això, fins a nou avís, les mesures continuaran.

En aquests dies les reserves d’aigua han passat d’estar entre un 10 i 15% a augmentar al 40% actual. Ha canviat la tendència perquè en les darreres setmanes cada dia hi havia menys aigua i ara, a poc a poc, es van recuperant els nivells. Tot i que la situació comença a estabilitzar-se els nivells actuals no són suficients per donar les restriccions per finalitzades.

El consistori espera ara poder conèixer com afecten les tempestes de les últimes hores, que trigaran a filtrar-se, aproximadament, una setmana per comprovar fins a quin punt beneficia als aqüífers. Segons els resultats, es planteja poder fer algun canvi en les restriccions, com per exemple, reduir els talls d’aigua o mantenir-los però en sectors concrets de la població o inclús poder reduir el nombre de camions cisternes setmanals.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, explica la situació

De moment i fins a nou avís la situació es mantindrà amb talls d’aigua a tota la població de 10 de la nit a les 7 del matí de dilluns a divendres i l’aportació d’aigua als dipòsits mitjançant camions cisterna.