La necessitat d’evitar el despoblament rural s’ha traduït els últims anys en iniciatives molt diversos a la Conca de Barberà. Una de les que agafa força és el coworking, és a dir, l’adaptació d’un espai per impulsar el treball de proximitat i evitar que els habitants del municipi hagin de marxar a la ciutat. Aquest és el cas de Vilaverd, on s’està adaptant i reformant l’antic Ajuntament per convertir-lo en un espai de treball pels vilatans i vilatanes.

ÀUDIO: L’alcalde de Vilaverd, Antoni Anglés, detalla el projecte

Aquests treballs van començar abans de la pandèmia, l’any 2019, moment en què es va enderrocar l’edifici fins a nivell de la planta baixa. Es va reconstruir l’immoble fins a la coberta i es va reconstruir la caixa de l’ascensor. També es van crear tota la façana i la teulada de l’edifici de nou.

Ara, s’ha licitat l’obra de la part interior de l’edifici, que s’espera que es pugui iniciar el mes de setembre i estigui finalitzada a finals d’anys o inicis del 2023. Aquest projecte, subvencionat per la Diputació de Tarragona, compta amb un pressupost de quasi 215.000 euros amb el qual es preveu crear tres despatxos i una sala de reunions i exposicions.

Amb aquest projecte s’espera que veïns i veïnes del municipi puguin fer ús de l’espai per iniciar el seu negoci, durant un temps limitat i a un baix cost, com a mesura per evitar el despoblament.