Els caps de cartell de la festa major montblanquina 2022 són Maria Escoda, el dijous 8, i Els Catarres, dissabte 10. Com a novetat, a més, el dia 9 de setembre tindrà lloc el Festival Merlet, a l’aparcament de Sant Miquel. El Merlet portarà músics de Montblanc i de la comarca entre els quals destaquen: Leitmotiv, Quatre Cantons, Dj. Gerko, Muntsa i Carla, entre d’altres. Seran 9 hores de pop i rock repartits en dos escenaris. La proposta està pensada tant pel públic adult com familiar.

ÀUDIO: El regidor de Festes de Montblanc, Santi Porta, destaca l’aposta d’enguany

Aquest 2022 hi ha dues entitats que rebran distinció pel seu vint-i-cinquè aniversari: la Banda de Música Verge de la Serra i l’Schola Cantorum de Sant Miquel. La Banda, com cada any, acompanyarà els gegants els dies 7, 8 i 9, així com l’anada a missa per part del consistori. Per la seva banda, l’Schola Cantorum oferirà el seu tradicional concert de cant gregorià a l’inici de la festa major.

El cartell

L’encàrrec de la imatge gràfica de la Festa Major 2022 ha estat l’estudi creatiu de Montblanc Crea2. Xavier Iborra, el creador, ha explicat que el cartell d’enguany és un fotomuntatge que simula una sobreexposició. S’hi veuen els instruments de la Banda i, de fons, els gegants i la geganta, i el nano i la nana.

ÀUDIO: El creador del cartell, Xavier Iborra, explica el seu significat

Ja es pot consultar el programa de la Festa Major en aquest enllaç així com comprar les entrades dels concerts dels dies 8 i 10.