A diferència de la majoria de comarques catalanes, la Conca de Barberà fa un pas enrere i torna a sumar aturats, en concret 16 més que el mes de maig. Aquesta xifra trenca la tendència a la baixa que ha experimentat la comarca en els últims mesos. Tot i que comparat amb el juny de 2021 la xifra continua sent positiva, amb 148 aturats menys que ara fa un any.

En total el nombre d’aturats actual a la Conca de Barberà és 735 persones. L’any 2019 aquesta xifra no superava els 667 aturats durant el mes de juny. Un canvi a l’alça amb 68 aturats més que ara fa tres anys, just abans de la pandèmia.

Per poblacions, cal destacar les xifres de l’Espluga de Francolí, amb 15 persones més a l’atur. Aquest és el municipi que fa créixer la mitjana, ja que la majoria no tenen més de tres nous aturats. A l’altre costat de la moneda es troba Montblanc amb 5 aturats menys que ara fa un mes.

La Conca, al revés de la resta de Catalunya

Sorprenen les xifres de la comarca comparades amb les de la resta de Catalunya on, en global, s’han registrat 9.946 desocupats menys. Concretament, el mes de juny s’ha experimentat una reducció del 2,86%. A hores d’ara, la xifra d’aturats total se situa en els 338.081, la xifra més baixa en 14 anys, des del juliol del 2008, any de la crisi financera.