Aquesta setmana s’acaben les obres per cobrir el 80% de la superfície de la coberta del pavelló municipal amb plaques solars fotovoltaiques, que capten el sol i el transformen en energia elèctrica. La instal·lació generarà 80kW, a través de 60 plaques que cobriran al 100% les necessitats energètiques de tots els equipaments públics.

L’estalvi energètic abastarà el pavelló municipal, la pista poliesportiva i local de joves, els bombers i la Creu Roja, el consultori mèdic, la llar de jubilats, la llar d’infants, l’escola, l’ajuntament, la biblioteca i el local municipal. La factura energètica que paga el consistori es reduirà de 14.000 euros anuals. L’energia generada per les plaques anirà a la xarxa i la companyia elèctrica restarà aquesta quantitat de la factura dels equipaments públics.

La inversió s’amortitzarà en sis anys i és de 162.536 euros, que es paguen íntegrament amb una subvenció del projecte europeu Leader. El nou sistema solar té una vida útil calculada en 25 anys. La instal·lació de les plaques estarà enllestida aquest agost. L’ajut implica que durant dos anys no es podran vendre els excedents elèctrics. El govern municipal valora si, passat aquest termini, destina els ingressos de la venda dels excedents a mitigar la pobresa energètica al municipi.