La Unió de Botigues i Empreses de l’Espluga de Francolí i l‘Associació de Grallers,  Gegants i Nans de l’Espluga inicien aquest mes de juny una campanya per fer un  nou capgròs de l’home dels Nassos pel municipi, de cara al proper 31 de  desembre. Durant un mes, les botigues de l’UBE disposaran d’una guardiola per tal de recollir els donatius per realitat aquest projecte, coincidint amb el 75è aniversari del nano vell que des de l’any 2007 fa d’home dels Nassos.  

L’objectiu és que el nano recuperi el seu lloc exclusivament en el seguici de Festa Major i Sant Joan i que per Nadal es disposi d’un capgròs exclusiu per a la tradició de passejar pel nucli comercial de l’Espluga l’home que té tants nassos com dies té l’any.  

Com mana la tradició catalana, l’home dels Nassos reparteix llaminadures als  infants, visita els comerços i saluda els vilatans. Des de fa uns anys també  l’acompanyen un o dos patges que reparteixen nassos de plàstic als infants. Els Grallers i els geganters de l’Espluga acompanyen el capgròs durant el recorregut  pel centre de la vila, amb nadales i animació.