A un any per les eleccions municipals de 2023, l’Espluga es troba davant de la incògnita política de qui seran els alcaldables de cada partit i, en alguns casos, si la formació concorrerà en els comicis de l’any vinent.

Ara que falten poc més de 365 dies per les següents eleccions, després de les celebrades l’any 2019, des de l’Espluga FM Ràdio hem contactat amb els principals partit presents al municipi per conèixer en quina situació es troben les seves candidatures. Cap dels quatre grups consultats ha confirmat qui encapçalarà les llistes a l’espera, en molts casos, d’acabar la temporada d’estiu per començar a moure els fils necessaris de cara el maig de 2023.

En el cas de Som Espluga, actual grup al govern, asseguren que la feina dels últims mesos no ha permès pensar encara en les eleccions i que serà un cop passat l’estiu quan es comenci a decidir la candidatura de l’any següent, per aquest motiu encara no confirmen la formació del partit ni tampoc l’alcaldable per 2023.

ÀUDIO: La portaveu de Som Espluga, Aida Morgades, detalla que encara no han iniciat el procés de candidatura

Junts per l’Espluga, principal grup de l’oposició, sí que confirma que el partit es presentarà de nou, però expliquen a l’EFMR que ara treballen per eixamplar la base amb noves incorporacions, el que significa que encara no es pot desvelar com serà aquesta candidatura.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, destaca que estan treballant per atreure nous membres

L’altre grup actualment a l’oposició, Nova Espluga, aposta també per ampliar la seva llista i posar èmfasis en el fet que són una candidatura municipal, ni d’esquerra ni de dretes, tot i que tampoc confirmen alcaldable.

ÀUDIO: El portaveu de Nova Espluga, Francesc Sánchez, aposta per ampliar la llista de cara al 2023

Finalment, l’altre grup que es va presentar en les darreres eleccions, Espluga Viva, es troba en una incògnita, ja que asseguren que la seva candidatura va néixer per contrarestar el govern anterior i que això pot fer que potser no siguin presents a les eleccions de l’any vinent. En tot cas, afirmen a l’EFMR que fins pocs mesos abans de les eleccions no tindran una decisió ferma.

ÀUDIO: L’anterior portaveu d’Espluga Viva, Federico Torruella, expressa que fins mesos abans no tindran una decisió ferma

D’aquesta manera, caldrà esperar per poder descobrir quines seran les candidatures i alcaldables de les pròximes eleccions municipals.