Santa Coloma de Queralt tornarà a acollir aquest divendres 27 i dissabte 28 de maig, una nova edició del Festival MAIG. Un esdeveniment que aquest any agafa una nova dimensió i fa un pas endavant amb la presència de grups i artistes tan destacats com Mishima, Ramon Mirabet o Renaldo & Clara entre d’altres.

El primer tastet del festival, però, ja es va poder fer el passat divendres 20 de maig amb la conferència “Vers, univers i metavers”, de Josep Maria Ganyet. Prop d’una cinquantena de persones es van apropar fins a La Segarreta per presenciar les teories d’un dels divulgadors més reconeguts del país pel que fa a noves tecnologies. 

El cap de setmana anterior es va celebrar el primer acte del Festival MAIG (Imatge: Cedida)

Mishima i Ramón Mirabet com a caps de cartell

Amb entrades anticipades quasi exhaurides, repassem el cartell d’enguany. Mishima, passarà dissabte per Santa Coloma de Queralt per presentar el seu novè disc d’estudi “L’aigua clara” i que veurà la llum aquesta primavera. També destaca Ramón Mirabet que arribarà divendres per estrenar nou dics.

Els lleidatans Renaldo & Clara també faran parada al Festival MAIG dues setmanes abans de la seva actuació al Primavera Sound. Els acompanyaran una de les bandes revelació del panorama indie-punk, els egarencs Anabel Lee. També a base guitarres i melodies ballables hi haurà Guineu, banda liderada per l’Aida Gimenez autora d’un dels millors discs en català de 2021. Urfabrique i Twin completen un cartell de luxe que combina artistes consolidats amb el millor de l’escena emergent.

La música de club també tindrà el seu espai amb la programació de diferents Dj’s i selectors. Nahoomie, una de les figures emergents de l’escena clubbing de Barcelona, encendrà la pista de ball el dissabte 28 de Maig, acompanyada, un any més, el DJ i director del festival, Te Jodes y Bailas DJ, confirmat recentment al Vida Festival. El dia abans, la tribu de Breathdeep, un dels col·lectius amb més presència a la ciutat comtal, també seran els responsables de portar la cultura de club al Festival MAIG.