Les reserves d’aigua de boca de Sarral es troben en situació de gran precarietat. L’abastiment prové dels aqüífers, amb l’excepció del polígon industrial que és servida pel Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT). La prolongada sequera, juntament amb les altes i inusuals temperatures de les darreres setmanes, han portat a una clara disminució de les aportacions.

Així, a primers de mes i després d’alguns episodis de pluja les reserves es trobaven al 80%, però la setmana passada va iniciar-se ja amb una reserva del 30% que durant el cap de setmana va baixar fins al 12%.  L’Ajuntament ha hagut de fer portar quatre camions amb aigua per reomplir en part el dipòsit.

ÀUDIO: L’alcaldessa de l’Ajuntament de Sarral, Victòria Cañís, explica la situació del municipi

Per aquest motiu l’Ajuntament de Sarral ha fet una crida a la ciutadania a evitar un ús desmesurat d’aquest bé públic demanat que no s’omplin piscines i es faci un ús responsable de l’aigua. A més, en aquestes setmanes s’han detectat dues fugues d’aigua en diversos carrers del municipi.

ÀUDIO: Victòria Cañís destaca que la situació ha millorat els últims dies tot i que no s’ha estabilitzat

Fuga d’aigua detectada a Sarral (Imatge: Cedida)

Diversos plans d’estalvi en un futur proper

L’Ajuntament de Sarral porta a terme un pla d’estalvi des d’aquest primer d’any a curt i mig termini. Així, s’estan canviant alguns comptadors d’aigua que estaven espatllats o obsolets, i s’ofereix als veïns canviar el sistema de boies de sobreeiximent, però pocs s’han acollit fins ara. En paral·lel, s’està revisant la xarxa per detectar i reparar fugues. A mig termini, s’està enllestint un projecte per poder connectar el dipòsit municipal amb el tub de la portada d’aigües del CAT fins a Santa Coloma de Queralt, que ha d’executar-se l’any vinent.