El SIAD (Servei d’informació i atenció a les dones) de la Conca de Barberà commemorarà el Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones amb diverses activitats que es duran a terme del 23 de maig al 5 de juny per tota la comarca. Es tracta de tallers i conferències sobre diferents tipus de salut i tot i que són gratuïts, caldrà inscriure’s prèvia.

Entre les activitats programades destaca una xerrada sobre la memòria i l’atenció que es repartirà en diversos dies a Santa Coloma de Queralt i Vimbodí, un taller anomenat “Vulvàrium” dedicat a persones amb vulva que es farà el 24 de maig a Montblanc i el 26 de maig a l’Espluga i una xerrada de salut emocional que se celebrarà a Sarral el 25 de maig.

A més, s’han preparat altres activitats complementàries com un taller d’expressió corporal a l’Espluga la tarda del 25 de maig, la presentació del llibre “Follem?” de Bel Olid a Montblanc el 26 de maig a la tarda o la classe de ioga per relaxar cos i ment que es farà a Santa Coloma de Queralt el 27 de maig.

Recollida de productes d’higiene femenina

Com a part de la commemoració també es farà una campanya de recollida de productes nous d’higiene femenina per diferents pobles de la comarca entre el 23 de maig i el 5 de juny, entre els quals destaquem un punt de recollida al Pati de l’Antic Hospital i un altre a l’Ajuntament de l’Espluga.

A més, també es farà una campanya per Instagram amb fotografies on s’anima a participar a tothom. Aquesta campanya és #jofaigsalut i consisteix a fer-se o fer una fotografia fent salut (sigui mental, emocional o física…) i pujar-la a Instagram i mencionar @igualtatconca i etiquetar amb #jofaigsalut.