Els carrers de Montblanc es van omplir aquest cap de setmana de cultura popular vinguda directament de Costa Rica amb gegants i altres elements provinents d’aquest país.

La iniciativa s’emmarca en l’intercanvi cultural que realitzen els Amics dels Gegants de Montblanc i el Grupo Cultural Aserrí de la ciutat de San José d’aquest país centreamericà. Un grup cultural, que ha exhibit aquest cap de setmana els seus gegants i altres balls i participaran en diversos actes més de les festes de Sant Maties de la vila, en el marc d’una estada a Catalunya fins al 20 de maig.

Aquest diumenge van ser rebut a l’Ajuntament de Montblanc i l’orquestra Cimarrona del grup va oferir un concert a l’antiga església de Sant Francesc. El proper cap de setmana participaran també a la trobada de gegants i bestiari que organitzen els Amics dels Gegants de Montblanc.

L’agost de l’any vinent seran els Amics dels Gegants els qui viatjaran a Costa Rica. Es tracta de l’intercanvi cultural més llunyà fet mai per l’entitat en els seus gairebé 30 anys d’història.