Els veïns de Vilaverd han iniciat un procés de recollida de firmes per demanar el control de diversos gossos perillosos al municipi, una reclamació que es fa després que un d’aquests mossegues el passat 4 de maig a una nena de 8 anys que va haver de ser traslladada a l’hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona amb ferides greus al cap, al coll i les cames.

Els fets van succeir a l’interior de l’immoble del propietari dels gossos, ja que la nena no era veïna del municipi i podria ser familiar de l’home qui, segons fons municipals, es troba molt afectat pels fets. També es detalla que únicament un dels quatre animals hauria agredit la nena.

No és el primer problema relacionat amb aquests animals que viuen els veïns de Vilaverd, ja que anteriorment ja havien estat a punt d’atacar altres veïns del poble. Denuncien que el propietari, que s’ha traslladat recentment al municipi, concretament al carrer de la Vila, deixa que els quatre gossos voltin pel carrer sense lligar ni morrió, tot i la seva agressivitat. L’Ajuntament també confirma haver avisat al propietari dels animals, en diverses ocasions, de la necessitat de dur-los lligats.

Actualment, el Cos de Mossos d’Esquadra estudia els fets i investiga el cas per aclarir la perillositat potencial dels animals a fi i efecte d’exigir al propietari la pertinent llicència administrativa per la tinença d’aquest tipus d’animals. Les característiques físiques i l’origen mestís dels gossos no feia exigible fins al moment aquest tipus d’habilitació administrativa.

Després d’aquest incident i davant la por que es puguin tornar a repetir actes similars, diversos veïns de Vilaverd han iniciat una recollida de firmes per promoure la seguretat dels convilatans del municipi.