Oriol Pallissó encapçalarà la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Montblanc a les eleccions municipals del 2023. Pallissó va ser escollit per unanimitat pel congrés local del partit el passat mes de març.

I aquest dilluns Esquerra ha oficialitzat qui encapçalarà la seva candidatura a Montblanc, que després de diverses legislatures es presenta amb la marca pròpia del partit. Les darreres eleccions on Esquerra Republicana es va presentar amb el nom del seu partit a Montblanc van ser les del 2003. Des de l’any 2007 havia concorregut a les municipals sota la marca d’Agrupament Catalanista.

Pallissó ha estat presentat acompanyat dels alcaldables republicans a Tarragona, Reus i Valls. Pau Ricomà, Noemí Llauradó i Teresa Rull han volgut mostrar, d’aquesta manera, el seu suport al candidat de Montblanc i també la unió entre les diverses capitals del Camp de Tarragona

ÀUDIO: L’alcaldable d’ERC per Montblanc, Oriol Pallissó, parla del futur del projecte republicà a Montblanc

Pallissó assegura que “comencem un projecte de present i de futur. Futur pels joves de la vila que puguin aconseguir un habitatge digne a un preu just. S’ha de parlar d’habitatge, ja que cada dia que passa sense fer-ho és una oportunitat perduda”. També ha destacat, al seu discurs, que “cal cuidar i diversificar el teixit industrial i hem de posar les montblanquines i montblanquins al centre de tot”.

Oriol Pallissó ha destacat que “a Esquerra volem construir un projecte des de la il·lusió, volem transformar Montblanc, volem fer un pas endavant, volem un Montblanc inclusiu. Que estigui al costat dels problemes reals del dia a dia”. Ha acabat dient que “han estat anys difícils pel projecte d’Esquerra Republicana a Montblanc. Però ara reneix més fort i sa que mai” i que “em sento preparat per encapçalar aquest projecte que portarà Montblanc a una nova realitat de futur”.

ÀUDIO: Pallissó destaca alguns dels objectius del partit a Montblanc

El cap de llista dels republicans a Montblanc ha destacat que “no volem marejar més a la gent. El projecte d’Esquerra a Montblanc està fort i creiem que és un bon moment per presentar-nos amb la nostra marca”. Pallissó també ha destacat que “durant aquest any seguirem fent una oposició en positiu. Tenim el nostre projecte i volem tirar endavant un Montblanc diferent per governar. Volem tenir un projecte guanyador”.

Oriol Pallissó és regidor a l’Ajuntament de Montblanc des de les eleccions municipals del 2015. Ha tingut responsabilitats de govern amb Agrupament Catalanista, marca associada a Esquerra Republicana, fins a l’estiu de l’any passat, quan ell juntament amb Carme Pallàs, Judit Pere i Cesc Viñas van decidir sortir del govern. Ara és regidor a l’oposició i és la primera vegada que es presenta com a cap de llista.