La segona edició de l’Espais Vius d’Art d’aquest dissabte omplirà de dansa diversos locals comercials en desús, racons de l’Espluga i també la programació de l‘emissora municipal. Els micròfons de l’EFMR i els col·laboradors de l’Espluga Audiovisual sortiran dels estudis per transmetre l’essència del festival a peu de carrer.

Hi haurà ràdio en directe des del pati de l’Antic Hospital durant el migdia i, ja a la tarda, des de la plaça de l’Església. Per començar, l’Entre vins i fogons escalfarà motors donant espai a la dansa i la cultura dins de la ja habitual recepta gastronòmica i humorística. Serà a les 11 i com a prèvia al primer programa que es farà des de l’estudi mòbil que es muntarà a l’interior de l’Antic Hospital. Des d’allà i a partir de les 12, l’Excuse Me? de Cristina Sanahuja i Carlos Fuentes encetarà la programació especial.

Puntual a la una del migdia començarà l’Informatiu Conca de Barberà, també a peu de carrer, per reviure la inauguració de la segona entrega de l’Espais Vius d’Art, els primers actes i explicar la resta d’actualitat de la comarca. El repàs de notícies es completarà, també en directe, amb la crònica esportiva de la mà de l’Infoesport just abans de les 2 de la tarda. En aquest punt, el Museofònics de Damià Amorós prendrà el relleu per reflexionar al voltant de la programació cultural, la dansa i esdeveniments com l’EVArt amb una conversa amb el regidor de Cultura de l’Espluga, Enric Mercadé, i la directora de l’Escola de Dansa del Casal, Jèssica Estadella.

La programació continuarà a la tarda, en aquest cas des de la plaça de l’Església, i per col·laborar activament en l’activitat “Mentre mengem carquinyolis”. Es tracta d’una instal·lació escènica a càrrec de 15m2 Festival Internacional de Microdansa Itinerant. L’EFMR serà el fil musical des de les 4 de la tarda, si bé a partir de les 6 s’iniciarà un programa especial al voltant de l’Espais Vius d’Art i per narrar el desenvolupament d’aquesta activitat que pretén enllaçar dansa, artesania i quotidianitat.

La programació es podrà seguir, in situ, des dels dos punts de connexió i també en directe al 107.4 FM, EFMR.cat i al canal de TDT de l’emissora.