Sota les sigles “Oe!” aquesta setmana neix l’Orgull Espluguí, el primer col·lectiu LGTBIQ+ de la Conca de Barberà que vol visibilitzar totes les formes d’estimar emmarcades en el món rural.

Amb el lema “Sortim del perxe amb Orgull Espluguí el nou col·lectiu vol reivindicar la necessària visibilització de les persones LGTBIQ+ als pobles de Catalunya. Ho vol fer des de la diversitat i la transversalitat, amb la intenció d’aixoplugar a totes les persones lesbianes, gais, transexuals, bisexuals, queer i altres diversitats no normatives, que viuen les seves vides a l’entorn rural.

“Oe!” serà un espai d’acollida i de defensa dels drets i lluites de les persones i té el propòsit de dur a terme petites accions amb periodicitat anual que seran el punt d’obertura i visibilització de totes les formes d’estimar.

Al seu nou portal web orgullesplugui.cat el grup ja ha fet públics alguns dels actes previstos per la setmana de l’Orgull de la Conca d’enguany. Uns actes que arrencaran el 27 de juny, amb la hissada de la bandera a l’Ajuntament, una lectura del manifest i una il·luminació especial de la façana del Casal de l’Espluga, també hi destaquen una mani-cercavila amb l’animació de l’artista “Megapubilla” i festa o un vermut poètic amb l’escriptor i poeta Sebastià Portell. 

El col·lectiu conquenc afirma mobilitzar-se perquè tot i els avançaments aconseguits en els últims 40 anys a Catalunya, es considera que la igualtat no ha arribat a tots els pobles per igual. Tenen com a principal objectiu normalitzar que persones gais, bisexuals o transexuals puguin fer-se mostres d’afecte als carrers de la Conca sense por a represàlies, així com enorgullir totes les persones per la riquesa i varietat dels seus cossos.