Les fotògrafes espluguines Eva Bonet i Montse Vernet, conjuntament amb la Lliga Contra el Càncer, han creat una exposició fotogràfica amb 8 dones del territori que han patit càncer de mama, per mostrar la superació de la malaltia i naturalitzar el procés de quimioteràpia i les seqüeles que pot deixar aquesta malaltia.

Totes les imatges han estat fetes amb un fons negre, on es pot veure a les 8 protagonistes posant amb un somriure i amb naturalitat. Segons les fotògrafes, la intenció és normalitzar la seva situació i evitar el vessant més negatiu i pessimista que en moltes ocasions aboca la paraula “càncer”.

ÀUDIO: Una de les creadores de l’exposició, Eva Bonet, destaca aquest fet

L’acte s’iniciarà a les 7 de la tarda al Jardí dels Francolins, en una presentació en societat de les imatges, acompanyat d’una copa de vi pels assistents i un col·loqui que es farà amb una doctora i una infermera especialitzades en aquest vessant, així com una psicòloga, les fotògrafes i les protagonistes de les imatges. La jornada es clourà amb un breu concert de l’espluguina Anna Amigó.

L’acte és completament gratuït, però també s’oferirà a la ciutadania la possibilitat d’apadrinar per un preu de 5 euros uns coixins solidaris, que se cedeixen a les dones que pateixen càncer de mama, les quals l’utilitzen durant el procés de recuperació.

ÀUDIO: La presidenta de la Lliga contra el Càncer de l’Espluga de Francolí, Maria Rosa de la Morera, explica el funcionament d’apadrinar un coixí solidari

1 COMENTARI

  1. Podries fer una correcció del cognom de una de les fotografies del reportatge fotogràfic del càncer de mama.
    Montserrat Vernet en lloc de Montserrat Barret.
    Moltes gràcies!!

Comments are closed.