La cooperativa Reboll ha ajornat, finalment, la sortida prevista per aquest diumenge a Castellfollit per descobrir el patrimoni geològic d’aquesta vall del Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet. Els organitzadors han decidit suspendre l’activitat a causa de l’excés d’aigua a la zona, després de les tempestes del dimecres. Pròximament s’anunciarà una nova data.

La nova ruta interpretativa ecoturística que porta el nom de “Castellfollit. Sorgit de l’interior de la Terra”. La iniciativa vol ressaltar que la vall està catalogada com a Geozona, és a dir, Zona d’Interès Geològic gràcies al seu modelat granític, resultat dels agents atmosfèrics. El passeig transcorrerà pel vessant dret de la part baixa de Castellfollit per veure les diferents morfologies de roques granítiques, pedreres que es van explotar durant bona part del segle passat i altres elements d’interès. Per exemple, la ruta també es fixarà en el patrimoni natural i social que els participants es trobaran al llarg del camí.

La cooperativa Reboll, que és qui ha ideat la ruta, pretén convidar a la reflexió sobre com el paisatge ha arribat a ser com és i també com podem contribuir a fer-ne una millor gestió.