El treballador de l’Ajuntament de l’Espluga acusat d’assetjament sexual considera que l’expedient administratiu obert contra ell els darrers mesos s’ha demostrat injust i inútil. En una carta adreçada a l’emissora, acusa l’equip de govern d’haver malversat fons públics en obrir l’expedient sis anys després de la denúncia i quan el procés judicial encara no s’ha resolt.

Recordem que el membre de la corporació va ser apartat temporalment del seu lloc de treball a finals de setembre i fins aquest abril, mentre s’instruïa l’expedient administratiu per la denúncia el 2016 per part d’una companya de feina que l’acusava d’haver-la assetjat sexualment. El passat divendres l’Ajuntament informava a través d’un comunicat que s’arxivava l’expedient i s’aixecaven les mesures cautelars perquè administrativament han prescrit els fets de fa sis anys en l’entorn laboral.

Aquest treballador en la seva versió dels fets critica l’ànim persecutori i la falta d’imparcialitat d’algunes persones de l’equip de govern. Per un costat, segueix defensant el seu dret a la presumpció d’innocència i, ja sobre l’expedient administratiu, afirma que ha estat una acció inútil perquè no podia resoldre la qüestió de fons, ja que la denúncia d’assetjament es troba en procediment penal als jutjats de Tarragona, i considera que el procediment penal ha de passar per davant de l’administratiu. L’individu recorda que el 2016 el consistori ja va tramitar un expedient informatiu i no es van adoptar mesures cautelars perquè no es van acreditar els fets a nivell administratiu. Per això, creu que ara no hi havia motius de pes per reobrir el tràmit. En aquest sentit, l’Ajuntament va explicar que ho feia perquè havia conegut nous detalls dels fets denunciats. A més el treballador recalca que l’òrgan instructor del cas va proposar d’arxivar-lo el passat mes de desembre, però que la investigació es va mantenir oberta per petició de l’Ajuntament de l’Espluga fins esgotar els terminis aquest mes de març.

Entre altres consideracions, el treballador denunciat per assetjament sexual lamenta la despesa econòmica de l’Ajuntament en tot aquest procediment i es manté a l’espera de les sentències de les denúncies presentades contra l’administració local i l’alcalde per danys i perjudicis ocasionats contra la seva persona i la família. El govern municipal no ha volgut respondre a les noves acusacions i es remet al comunicat publicat la setmana passada.

1 COMENTARI

  1. Nunca, jamás es un dinero mal gastado, cuando presuntamente hay un delito sea del índole que sea, yo ánimo a dicho ayuntamiento que si en un futuro se ve en otra sextitura como la que se menciona ahora, vuelva a tomar las mismas medidas, para mí parecer hay que llegar hasta el final, y si no hay nada que esconder no hay nada que temer…doy las gracias al gobierno actual por implicarse a fondo en estos temas mil gracias.

Comments are closed.