L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha obert un expedient disciplinari a un treballador de la corporació municipal després de rebre nova informació sobre el presumpte assetjament sexual continuat d’aquesta persona cap a una treballadora de la mateixa corporació. Els fets es remunten al mes de juliol del 2016 quan es va denunciar un presumpte cas d’agressió sexual a una treballadora de l’Oficina de Turisme per part del seu superior.

El treballador ha estat retirar del seu càrrec com a mesura cautelar, tal com permet la legislació vigent per aquest tipus de procediments. En un comunicat de l’Ajuntament especifiquen que l’entitat respecta la presumpció d’innocència i resta a l’espera del nomenament d’una persona externa a la corporació per instruir l’expedient.

A més, l’Ajuntament ha sol·licitat personar-se en la causa com acusació popular en el procediment obert des del juliol de 2016. Segons paraules del consistori, condemnen qualsevol classe de violència, especialment la violència envers les dones. En el comunicat també donen suport a les persones que s’hagin pogut veure afectades per la situació derivada del procés judicial, administratiu i emocional.