El Festival Jordi Savall amplia els seus escenaris i enguany arribarà a la Conca de Barberà, on es desenvoluparan concerts vinculats a la música antiga i a l’humanisme. Actualment, s’ha confirmat la participació de Montblanc com a seu del Festival.

El Monestir de Poblet també ha sonat com a escenari d’alguns dels concerts dirigits pel mestre Savall i sembla que podria acollir el festival d’aquest 2022. De moment, l’organització encara no ho confirma, si bé des del monestir s’apunta cap aquesta opció. Seria una cita puntual dins de la programació d’aquest festival perquè, en canvi, sí que ja es descarta la celebració del Festival de Música Antiga de Poblet.

ÀUDIO: El coordinador del Festival Jordi Savall, Martí Sancliment diferencia els dos Festivals

Aquest nou Festival va néixer l’any passat com un cicle centralitzat al Monestir de Santes Creus, ara, un any més tard, la proposta s’expandeix pel territori amb concerts a la Conca de Barberà i l’Alt Camp. El Festival Jordi Savall ampliarà la seva durada, fixada l’any anterior en 4 jornades, per abastir tot el territori.

Com a novetat, el Festival aposta aquest any per fer visibles conjunts emergents i artistes joves. Per això, s’ha obert la convocatòria artística 2022 a propostes de projectes musicals emergents i liderats per joves músics per escollir-ne un que es programarà a l’edició d’enguany. La convocatòria està oberta fins al proper 3 d’abril.

ÀUDIO: Martí Santcliment, destaca l’organització d’enguany del Festival