Els municipis de la Conca de Barberà continuen recaptant aliments i materials per donar a Ucraïna. En les últimes setmanes són diverses les accions que s’han impulsat des de la comarca. En el cas de Montblanc, actualment ja s’han recollit 10 tones d’aliments, roba i medicaments que han estat aportats a Protecció Civil. Les donacions han estat lliurades al magatzem logístic que Protecció Civil té a Sant Fost de Campsentelles, des d’on es traslladarà a Ucraïna.

A Sarral també fa setmanes que es va iniciar una crida per la recollida de materials, aconseguint acumular 18 palets de capses amb mantes, roba, menjar per a adults i també infantil, així com productes higiènics i medicaments que han estat lliurats al Consolat d’Ucraïnès de Catalunya.

Sarral acumula 18 palets per donar a Ucraïna (Imatge: Cedida)

Dues empreses també han fet importants donacions al carregament sarralenc: C.V. Médica, de Sarral, ha donat quatre palets d’esponges sabonoses, kits de detecció de la Covid i gel, així com tots els palets per ajudar a carregar la resta de productes. Per la seva banda, Fluvitex, el fabricant tèxtil amb planta a Valls, on hi treballen un bon nombre de veïns d’origen ucraïnès, ha donat 300 edredons.

Actualment, es poden continuar donant aliments i materials, però des del govern de Catalunya demanen donacions econòmiques, ja que faciliten la logística derivada del transport. També es poden acollir famílies o infants, oferir feina als refugiats o fer de traductors, entre d’altres. En el cas de Sarral, actualment es dona acollida a una mare i la seva filla amb familiars directes al municipi.