Després de suspendre les edicions del 2020 i el 2021 per la pandèmia, l’Ajuntament espera que el Carnaval suposi la “tornada a la normalitat de les festes culturals”.

En una roda de premsa celebrada aquest dimarts, el regidor de festes, Santi Porta, ha presentat els actes del Carnaval. El plat fort serà el dissabte 26 de febrer. Al matí el protagonisme serà per als més petits amb el Carnaval Infantil, que acompanyaran l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes XLIV i la seva Concubina. Després de la lectura del manifest, tornarà també la tradicional xeringada montblanquina.

A la tarda, a les 7, tindrà lloc la gran rua de Carnaval, que canvi el recorregut per passar per carrers més amples. Arrencarà de l’avinguda Manel Ribé i acabarà a la plaça de Sant Francesc, on hi haurà una passarel·la de lluïment de les carrosses i comparses. Les inscripcions per participar-hi s’obriran dilluns dia 14 de febrer i es tancaran el dia 24.

Els actes clouran el dimarts dia 1 de març, amb la lectura del testament i enterrament del Carnestoltes a 2/4 de 8 a la plaça Major. També s’entregaran els premis a les carrosses i comparses participants en la rua de dissabte.

El cartell de Carnaval, encara amb referències a la pandèmia, també recull altres fets destacats de l’actualitat montblanquina, com la recollida porta a porta, l’aniversari de la Mulassa de Montblanc, el portal de Sant Francesc o una referència a l’Acampada Jove, que ja no es tornarà a celebrar a la vila.

ÀUDIO: El regidor de festes de l’Ajuntament de Montblanc, Santi Porta, espera que es pugui recuperar la normalitat amb aquesta celebració