L’equip de govern a l’Ajuntament de Montblanc ha emès un comunicat defensant-se de les acusacions que el passat dijous els van fer, en roda de premsa, Junts per Montblanc i Esquerra Republicana, grups a l’oposició al consistori.

El comunicat comença destacant que l’Ajuntament treballa “amb un seguit de projectes gegantins, els més optimistes dels darrers anys”. Posen com a exemple la inversió al polígon logístic de Cimalsa, on BonPreu invertirà 48 milions d’euros i crearà més de 400 llocs de treball. També destaquen les licitacions de 3 milions d’euros per arreglar els desperfectes de la riuada o el pla parcial de la Batedora, que volen reactivar per poder-hi construir 218 habitatges.

Asseguren, però que “en aquest context, els grups a l’oposició, en lloc d’ajudar a tirar endavant aquests projectes transcendentals, es dediquen a fer rodes de premsa plenes de falsedat, mitges veritats i insinuacions als membres de l’equip de govern”.

Al manifest, que signen l’alcalde i els regidors Francesc Benet, Santi Porta i Núria Besora, desmenteixen “les acusacions que ens van fer el passat dijous”. Sobre l’anunci al setmanari Nova Conca amb l’eslògan ‘Montblanc Progressa’, asseguren que forma part d’un conveni amb el setmanari des del 2009. I afegeixen que “el lema ha servit de base per impulsar un projecte municipalista que aglutina els quatre regidors no adscrits del govern i molts altres simpatitzants”. Diuen que la factura, finalment, la pagaran els quatre regidors no adscrits del govern i no l’Ajuntament.

Crítiques als partits de l’oposició

Al comunicat també critiquen les acusacions de trànsfuga que Marc Vinya, de Junts per Montblanc, va fer a la regidora Núria Besora. Lamenten la intenció de Vinya de portar el tema als tribunals. Diuen que “qui ho faci, escriurà la pàgina més negra d’aquest consistori. Ni en la renaixença, ni en la transició, ni en la democràcia s’han practicat acusacions entre regidors”. A més, acaben afirmant que “potser també li hauríem de demanar que ell torni els diners que ha cobrat com assessor de Junts per Catalunya a la Diputació de Tarragona, després de tants canvis de partit”.

Pel que fa al regidor Oriol Pallissó, al comunicat asseguren que “durant la passada campanya electoral al Parlament, en què era candidat, Pallissó ens va comunicar que al no poder assistir a les reunions de Junts de Govern es comunicaria per telèfon o ordinador des de Tarragona o Valls, quan ja eren presencials”. Afegeixen que “va participar en algunes juntes sense ser-hi presencialment, ni gairebé virtualment, cobrant totes les juntes”.

Finalment, asseguren que “ni volíem replicar ni volem entrar en cap dinàmica d’enfrontaments, sinó que ens dedicarem a aprofitar totes les oportunitats que té plantejades en aquests moments l’Ajuntament de Montblanc”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, es mostra crític amb les paraules de l’oposició