Inici de les obres a Passanant i Belltall (Imatge: Cedida)

La Diputació de Tarragona continua preparant la seva xarxa viària local per tal de facilitar que la fibra òptica arribi als municipis. Aquests dies s’ha començat a executar el projecte de construcció de canalitzacions que permetrà que 41 municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès estiguin a punt per a rebre la fibra òptica aquest 2022.

En el cas de la Conca de Barberà, aquesta acció beneficiarà a Barberà de la Conca, Conesa, Forès, Passanant i Belltall, Pontils, Savallà del Comtat i Solivella. La institució referma, d’aquesta manera, la seva aposta per la transformació digital dels municipis com a eina per afavorir el repoblament i l’equilibri territorial.

La Diputació de Tarragona ha donat inici a les obres per fer arribar la fibra òptica a 7 municipis de la Conca de Barberà (Imatge: Cedida)

La fase actual del projecte consta amb un pressupost de 7,3M€ per tot el territori i preveu instal·lar les canalitzacions al llarg de 175,4 km per a la futura estesa de la fibra òptica. El gruix del projecte s’enllestirà aquest any. De fet, les obres ja han començat i es preveu que en un any estiguin enllestides en la seva totalitat. 

En els diferents trams objecte d’aquesta actuació es construirà una microrasa fora de la calçada de la carretera i s’hi instal·laran 10 microconductes, on posteriorment la Generalitat podrà iniciar els treballs corresponents a l’estesa de la fibra òptica pública.

Aquesta és una acció conjunta de la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu que aquesta infraestructura arribi a tots els municipis de la demarcació de Tarragona. Es preveu una fase posterior, que implicaria la construcció de canalitzacions en 120 km més de carreteres per part de la Diputació, amb un pressupost aproximat de 4,6 M€. En total, la Diputació de Tarragona hi haurà invertit gairebé 13M€.