El gener de 2022 s’ha tancat a la Conca de Barberà amb un increment d’aturats, en concret 17 persones més que el desembre de 2021. Actualment, són 830 les persones de la comarca que no tenen feina, mentre que el mes anterior eren 813, una tendència que ha anat a l’alça els últims mesos.

Tot i la crescuda sostinguda d’aturats a la comarca, les xifres en comparació amb l’any 2021 són positives, ja que durant el mateix mes de l’any anterior eren 1.020 els conquencs sense feina. Tot i la millora anual, les xifres encara es troben lluny dels 765 aturats de gener de 2020, en època prepandèmica.

Per municipis, Montblanc és el més afectat amb 336 aturats, 20 més que l’últim recompte, seguit per l’Espluga amb 153 aturats, tot i que no hi ha hagut canvis amb el mes anterior. Santa Coloma de Queralt, tercer municipi amb més aturats, resta dos i se situa en 105. Sorprèn el cas de Pira amb 6 persones menys a l’atur (21). Cal recordar que aquestes actualitzacions del mercat de treball no mostren els treballadors que estan afectats per un ERTO a la comarca.

Al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre també creix el nombre d’aturats amb 468 persones més sense feina. Pel que fa a tota Catalunya, l’atur puja per primera vegada en 10 mesos amb 2.644 aturats més que el mes anterior.  La comparativa anual, però, és positiva amb 136.279 menys apuntats a les llistes dels serveis d’ocupació, una reducció rècord del 26,82%.