Fa uns mesos es va inaugurar a Sarral la Sala Àcrata, un espai dedicat al món del circ, liderat per l’acròbata i formadora Ariadna Juncosa, i que ofereix un espai per professionals però també cursos i tallers per totes les edats i nivells.

ÀUDIO: La impulsora de la Sala Àcrata, Ariadna Juncosa, explica el projecte

Situada en una antiga granja, la sala compta amb un espai de 17 metres per 9,5 metres i té una alçada de 8 metres per poder desenvolupar algunes disciplines concretes. També s’ha habilitat un espai d’entrenament de parquet en la zona central del recinte, a més d’ancoratges per cable d’equilibri, un pòrtic i una perxa xinesa.

L’espai va obrir les seves portes al municipi fa uns mesos durant aquest temps s’han organitzat tallers de circ a les escoles, jornades de portes obertes i intensiu de disciplines específiques com teles o trapezi. Actualment, s’està impulsant un curs d’extraescolars per infants que vulguin aprendre l’art del circ i també es promouen altres propostes culturals com exposicions, presentacions de llibres, xerrades o residències artístiques.

Pels pròxims mesos ja està programa un nou intensiu de yoga vinyasa, un taller de clown i un de malabars. En el cas de les extraescolars, amb les quals es vol introduir als més petits a les diverses disciplines del circ, les inscripcions continuen obertes per crear un grup de 3 a 5 anys i un de 6 a 8 anys.

ÀUDIO: Ariadna Juncosa explica el disseny de les extraescolars

Preparació d’un dels tallers escolars (Imatge: Cedida)