L’Ajuntament de l’Espluga i l’Escola Municipal de Música han creat el primer cicle estable de concerts que se celebrarà aquest any amb tres propostes musicals repartides entre els mesos de febrer, març i abril. Els concerts es repartiran en diversos espais del municipi.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, destaca la creació d’aquest cicle de concerts

Aquest cicle ha estat dissenyat conjuntament amb el professorat de l’Escola Municipal de Música, que com a professionals d’aquest àmbit, han programat dues propostes en les quals hi participen activament com a músics i una tercera en què el projecte ha estat valorat com d’interès.

ÀUDIO: La directora de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí, Sara Hernández, explica la rellevància d’aquest projecte

Cartell del nou Cicle de Concerts de l’Espluga de Francolí (Imatge: Laia Molné)

El cicle s’iniciarà el 12 de febrer a les 7 de la tarda al Teatre del Casal amb el concert d’Anna d’Ivori que presentarà el seu disc “Ales de paper”, acompanyada de la seva banda. Les entrades estan disponibles a Entrapolis, l’Oficina de Turisme de l’Espluga o el mateix dia a taquilla.

El 19 de març hi haurà doble sessió amb un taller de Foley a la Sala Folch i Torres del Casalet a les 11 del matí, on es treballarà la tècnica per recrear en un estudi sons que formen part d’una pel·lícula, però no es poden gravar durant el rodatge. El preu del taller és de 8 euros i cal fer reserva prèvia. A les 6 de la tarda del mateix 19 de març, s’oferirà el concert Notes&Films a càrrec d’Una cosa rara Ensemble on es veurà de forma pràctica la introducció d’aquest tipus de sons a les pel·lícules. Les entrades, amb un preu de 4 euros, estan disponibles a Entrapolis, l’Oficina de Turisme de l’Espluga o el mateix dia a taquilla.

El cicle el tancarà el 9 d’abril Kolmik Trio amb “2-ismes i 1 Clàssic”, una proposta on participen activament tres dels professors de l’Escola Municipal de Música de l’Espluga de Francolí. A les 7 de la tarda a l’Església vella de Sant Miquel, amb la Sara Hernández al clarinet, el Sergi Esparza al piano i el Luis Peña al violí, es farà un viatge pel món de la música des de Mozart fins a cançons de caràcter popular. Aquest últim concert serà gratuït, però serà necessari adquirir les entrades a través d’Entrapolis, l’Oficina de Turisme de l’Espluga o el mateix dia a taquilla.