El Ple del Consell Comarcal ha aprovat per unanimitat, la pròrroga del Protocol de col·laboració per impulsar el Projecte d’abastament d’aigua en alta de nou municipis de la comarca per fer arribar la connexió amb el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

El projecte consta de tres fases, la primera es farà durant aquest any 2022 i les següents en els anys successius (2023 i 2024). La primera fase té un pressupost de 4.100.000 euros i compta amb el finançament més important de l’Agència Catalana de l’Aigua, i també de la Diputació de Tarragona i els municipis beneficiats, com són Sarral, Santa Coloma de Queralt, Conesa, Les Piles, Savallà del Comtat, Llorac, Vallfogona de Riucorb, Forès i Passanant i Belltall.

El febrer de 2021 es va signar el conveni i ara amb aquesta aprovació, s’amplia fins al desembre del 2023. Aquest protocol de col·laboració permetrà, a través de la connexió entre el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) i Sarral-Forés, millorar la qualitat i la quantitat d’aigua que arriba aquests municipis que fa anys que pateixen mancances en l’abastament d’aigua potable per al consum dels seus habitants, sigui per la seva escassetat o per la baixa qualitat de què tenen disponible.

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà serà l’encarregat de l’execució de les obres i de la gestió del servei un cop executades.