Aquest cap de setmana el Museu de la Vida Rural va donar per acabada l’exposició “Essències Vitalistes” sobre el vessant més rural de l’obra del pintor montblanquí Palau Ferré. L’última jornada va comptar amb la visita comentada a càrrec de Francesc Marco-Palau, comissari de l’obra.

ÀUDIO: La besneboda de Palau Ferré, Rosa de les Neus Marco-Pala, destaca els motius d’aquesta exposició

Durant tres mesos el Museu de la Fundació Carulla ha acollit les diverses obres de l’artista amb la reivindicació rural expressada a través d’olis, ceres, tintes xineses, ceràmiques i escultures, a més de litografies i de documents històrics d’hemeroteca. Una exposició amb la qual s’ha posat en relleu la celebració del centenari del naixement de Palau Ferré.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, explica l’exposició

Com a part de l’exposició, també hi era present unes recreacions que l’alumnat de l’Escola Martí Poch de l’Espluga de Francolí han dut a terme de les principals temàtiques de Palau Ferré, en un projecte artístic transversal que ha tingut lloc al llarg de tot l’any.