La 456a edició de la Fira de Sant Vicenç va culminar aquest cap de setmana recuperant els actes més tradicionals com el recinte firal i amb el reforçament de noves propostes, com l’Espai de Foc Convidat, que arriba per segon any al municipi. La Fira s’ha recuperat ampliant el recorregut de les més de 70 parades participants i amb una senyalització reforçada per evitar aglomeracions.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, destaca la bona acollida d’aquesta edició marcada per la pandèmia

Amb la majoria d’actes organitzats a l’aire lliure, la Fira va poder-se celebrar amb normalitat, tot i que la sisena onada de la Covid-19 es va traduir en cancel·lacions d’última hora tant dels participants en les activitats programades com d’alguns dels paradistes, reduint el nombre de parades d’una vuitantena a 70. El nou disseny de carrers per acollir el recinte Firal també va ser bon acollit pel públic, ajudant a incrementar la sensació de seguretat i d’espais més amplis per evitar aglomeracions.

La nit de dissabte els elements de foc de la Festa de la Fil·loxera i els Diables de l’Espluga van protagonitzar un espectacle conjunt (Imatge: Josep Morató i Eva Bonet)

Entre els actes destacats d’aquest 2022 es trobava la recuperació del relat del foc com a protagonista amb l’element del Foc Convidat, aquest any amb la participació de la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia que ha aportat una vuitantena de participants. També destaca la trobada d’Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) que es va celebrar diumenge amb més de 50 ADF representants, en homenatge a la feina realitzada durant la riuada del riu Francolí de 2019.

Ara, la Fira es preparà per a un 2023 d’aparent normalitat, posant en relleu el nou projecte d’anàlisi i gestió per millorar el Recinte Firal amb un relat comercial que situï aquesta Festa a nivell territorial.

ÀUDIO: Enric Mercadé, destaca el nou projecte d’anàlisi de la Fira de Sant Vicenç