La 35a edició de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc ja té protagonistes. Anna Cubero Balcells i Josep Maria Roca Chapinal han sortit escollits Princesa i Sant Jordi en el transcurs d’una gala que s’ha fet en directe a TAC12 des de l’antiga església de Sant Francesc. Han sortit escollits entre cinc candidates a Princesa i tres a Sant Jordi.

Per segon any consecutiu, la gala s’ha fet sense públic i en directe per televisió. A més, s’ha tornat a utilitzar el vot telemàtic a través del qual els socis i sòcies han triat els personatges de la festa. Igual que l’any passat, aquest 2022 també s’ha assolit un record de vots emesos, prop de 500.

Durant la gala d’aquest diumenge també s’han conegut la resta de protagonistes de la Setmana Medieval 2022. Maria Serra Balanyà i Joan Anton Font seran la Reina i el Rei de la 35a edició de la festa. Dolors Abel i Xavier Carreras seran els Veguers; Judit Albalat i Jesús Martínez els nobles de la casa Alenyà; Sergi Guasch i Gisela Monago els nobles de la casa Vilafranca, i Mariona Figueras i Sergi Alberton els nobles de la casa Gener.

També en el marc de la gala s’ha conegut el cartell de la 35a edició de la festa, que enguany protagonitzen les Nobles de les cases Alenyà, Vilafranca i Gener.

L’any 2021 la Setmana Medieval es va reduir a només un cap de setmana a causa de la pandèmia (Imatge: Dedida)

La Setmana Medieval se celebrarà en dos caps de setmana

La gala també ha servit per presentar l’avantprograma de la 35a Setmana Medieval, que enguany se celebrarà novament durant dos caps de setmana, del 22 d’abril a l’1 de maig. L’any passat, la Setmana Medieval es va fer només durant un cap de setmana, quan encara hi havia vigents mesures com el confinament comarcal.

Enguany, l’objectiu és realitzar la festa amb un format semblant als anys prepandèmia, però seguint totes les mesures de seguretat vigents. Del primer cap de setmana, destaca la Dracum Nocte, que estrena direcció i que farà un càsting per triar alguns dels personatges. El dissabte 23 d’abril, diada de Sant Jordi, tindrà lloc la representació de la Llegenda de Sant Jordi i la tradicional entrega de la rosa.

Del segon cap de setmana, destaca la recuperació del torneig medieval nocturn, que estrenarà emplaçament i també direcció. També es preveu realitzar el sopar medieval, si bé és cert que serà un dels actes que pugui patir canvis segons la situació de la pandèmia.

També s’han previst organitzar les Nits Malignes, la Bevenda o les Rondes Trobadoresques, així com l’escola cavalleresca i actes de petit format repartits pels carrers i places de la vila de Montblanc. També s’estrenarà la cantata de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi en petit format.

L’acte de cloenda tindrà una estrena, l’espectacle ‘Dones de Llegenda’, que ja s’havia de portar a l’escenari l’any 2020, quan es va haver de suspendre la festa. Un acte que posa en valor i reivindica la feminitat a l’època medieval.