La Conca de Barberà torna al programa de TV3 ‘Batalla Monumental’, en aquest cas amb les muralles de Montblanc com a protagonistes, les quals s’enfrontaran contra el recinte emmurallat de Cervera. El programa es podrà veure aquest dijous 20 de gener a 3/4 d’11 de la nit.

El passat 13 de gener es va donar el tret de sortida a la segona temporada del programa amb els castells de Mur i Montsoriu com a protagonistes. Ara serà el torn de Montblanc i Cervera amb els seus emmurallats. Precisament la montblanquina Candela Figueras serà l’encarregada de lluitar perquè Montblanc guanyi contra Cervera. Entre d’altres, es veuran les muralles de Montblanc engalanades com cada Setmana Medieval amb les seves banderes i, de fet, també es veurà un torneig medieval a peu de muralla, així com el drac de la llegenda de Sant Jordi.

Després del programa s’iniciarà el període de votacions que durarà una setmana i es podrà fer a través de les xarxes socials, elegint quin dels dos monuments és el preferit per cada ciutadà. A final de temporada hauran participat en la batalla el Palau de la Música Catalana, la Colònia Güell, la cartoixa d’Escaladei, el monestir de Santa Maria de Ripoll, el Poble Vell de Corbera d’Ebre, el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, els castells de Mur i Montsoriu i els emmurallats de Montblanc i Cervera.

Tots els monuments que guanyin aniran a una gran final en la qual s’elegirà el ‘Millor Monument de Catalunya’. Una novetat d’aquesta temporada és la recreació en 3D dels monuments, fet que permet entendre millor la història i evolució d’aquests. El programat tornarà a ser presentat enguany per Roger de Gràcia, amb la col·laboració de l’actriu Laia Fontàn i la periodista montblanquina Candela Figueras.