El turisme comença a recuperar-se després d’uns anys complicats a causa de la Covid-19, unes xifres que es veuen reflectides durant el periode d’aquest 2021 a l’Espluga de Francolí, on el nombre de visitants ha millorat potencialment en comparació a l’any anterior, tot i que encara no són comparables amb les xifres obtingudes abans de la pandèmia.

ÀUDIO: La regidora de Turisme de l’Espluga de Francolí, Laura Poblet, destaca les xifres del 2021

En aquest sentit, a l’Oficina de Turisme s’han atès 6.620 consultes que correspon a unes 47.100 persones en format presencial, online i telefònic. Això són un miler més de consultes que l’any anterior. El tema més preguntats són les Coves de l’Espluga, seguit de temes relacionats amb el porta a porta i venda d’entrades d’actes culturals, seguit d’aspectes generals del Turisme de l’Espluga, entre d’altres.

Pel que fa als visitants rebuts als diferents atractius turístics del municipi, les Coves de l’Espluga destaca per la forta recuperació que ha patit en comparació amb l’any anterior amb 15.800 persones i famílies visitants en comparació dels 8.600 del 2020, xifra a la qual cal sumar la recuperació escolar que s’ha traduït en 14.125 infants, en comparació a les 5.500 de l’any anterior.

El Museu de la Vida Rural ha celebrat la 9a edició del Festival RUSC (Imatge: Laia Molné)

La resta d’equipaments del municipi també han millorat la seva acollida, és el cas del Museu de la Vida Rural amb 14.680 visitants presencials, una xifra que augmenta a 37.155 si es comptabilitzen les diverses activitats que ha oferit el museu durant el 2021. Destaca la recuperació també de les visites escolars presencials, que s’havien adaptat durant el 2020 en format online i amb visites a les pròpies escoles.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, destaca les bones xifres del 2021

En el cas de la Fassina Balanyà, augmenta una mica el nombre de visitants respecte a l’any 2020, quan es van rebre 1.350 visitants i durant el 2021 han estat 1.600. La Ruta Templera i Hospitalera ha registrat aquest 2021 un total de 870 visitants, una xifra molt millor a la del 2020, però lleugerament inferior als anys prepandèmia.

De cara al 2022 s’espera impulsar diverses accions entre les quals destaca un nou Pla estratègic de Turisme amb entitats públiques i privades i el Pla Director dels gravats paleolítics. En el cas del Museu de la Vida Rural s’estan enllestint noves exposicions i activitats que veuran la llum aquest 2022.