Montblanc tindrà Carnaval aquest 2022. L’Ajuntament així ho va acordar amb les colles participants en una reunió celebrada aquest passat dilluns al vespre. L’objectiu del consistori era no perdre dos anys seguits aquesta festa, i per aquest motiu es tirarà endavant, amb totes les mesures de seguretat que es requereixin.

El que s’ha previst és la rua de Carnaval al vespre, el dissabte 26 de febrer, i un carnaval infantil al matí per acompanyar l’arribada del Carnestoltes. Dissabte al migdia també es farà la tradicional xeringada montblanquina a la plaça Major. No es farà, a causa de la pandèmia, el sopar i festa de Carnaval que els darrers anys s’ha celebrat al pavelló del Casal Montblanquí.

Per garantir les mesures de seguretat, la Rua de Carnaval canvia de recorregut, per passar per carrers més amples, com ja es va fer per la Cavalcada dels Reis d’Orient. La rua sortirà de l’avinguda Manel Ribé, i passarà per Mare Vedruna i muralla Sant Jordi direcció al baluard de Santa Anna. Allà, entrar al carrer Major pel portal de Sant Antoni i acabarà a la plaça de Sant Francesc.

ÀUDIO: El regidor de Festes de l’Ajuntament de Montblanc, Santi Porta, parla del carnaval d’aquest 2022

El regidor de Festes de l’Ajuntament de Montblanc, Santi Porta, assegura que “l’any d’aturada va fer mal i això ha refredat molt a les colles i la incertesa farà que no hi hagi temps de fer grans carrosses”. Així, s’espera un carnaval lluït, però segurament sense carrosses com altres anys s’havien vist.