Només el Partit dels Socialistes es mostra obert a entrar al govern de l’Ajuntament de Montblanc després de la crida que ha fet l’alcalde de formar un govern d’unitat.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, demana un govern d’unitat

Andreu ha proposat formar un govern d’unitat «fort» per poder afrontar els reptes que Montblanc té per davant amb projecte com el polígon logístic de Cimalsa. El portaveu del PSC, Juanma Cabello, s’ha mostrat partidari de crear un govern d’unitat i ha assegurat que «fa temps que en parlem, tenim les portes obertes. Només sóc un regidor i no sumem una majoria, però comparteixo amb l’alcalde que seria el moment de tirar tots del carro».

ÀUDIO: El portaveu del PSC a Montblanc, Jaunma Cabello es mostra a favor d’un govern d’unitat

Els altres grups a l’oposició han rebutjat l’oferta. El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, ha assegurat que «ens vam presentar com a alternativa amb la intenció de gestionar d’una altra manera, no seria comprensible entrar al govern». En la mateixa línia s’ha expressat el portaveu d’Esquerra Republicana, Oriol Pallissó, que ha rebutjat també entrar al govern del qual van sortir fa uns mesos.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per Montblanc es mostra en contra de l’oferta

ÀUDIO: El portaveu d’ERC, Oriol Pallissó descarta tornar al govern

Andreu ha volgut agrair el suport del PSC i la intenció de Junts per Montblanc i s’ha mostrat oberta a negociar un pressupost pel 2022.L ‘entrada del PSC al govern no representaria deixar d’estar en minoria, ja que només sumarien 5 vots. Però l’equip de govern tindria més mans per poder treballar.