Imatge d’arxiu de TAC12

L’arribada de l’aigua de l’Ebre a l’Espluga s’espera que sigui una realitat a finals de l’any vinent. Actualment, el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) es troba a punt de licitar el projecte per adjudicar l’empresa que s’encarregarà de l’obra. També s’estan acabant les expropiacions necessàries, a falta d’un parell de negociacions que s’acabaran les pròximes setmanes.

Segons ha explicat l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, al programa de l’EFMR ‘L’Ajuntament a Casa’, s’ha demanat al Consell del Consorci d’Aigües de Tarragona iniciar la licitació de l’obra a falta de només un parell de terrenys per expropiar. Aquest pas pot trigar uns quatre mesos entre que es presenten les empreses interessades i es fa el concurs públic per elegir la guanyadora.

Un cop acabada aquesta fase s’iniciarà les obres per portar la canonada des de Montblanc fins a l’Espluga de Francolí. Sis mesos més tard, de cara a finals del 2022, l’aigua de l’Ebre hauria de ser una realitat per al municipi. Amb aquesta connexió el consistori vol evitar dependre únicament dels aqüífers municipals i no tornar a viure un període de sequera com l’actual.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, destaca els avantatges d’aquesta connexió

Aquesta obra té un pressupost d’1,3 milions d’euros que ja estaven contemplats a la partida de pressupostos del 2021 i que es prorrogaran pel 2022. D’aquesta xifra 300.000 euros sortiran de les arques de l’Ajuntament i el milió restant és el resultat de dues subvencions de 500.000 euros provinents de la Diputació de Tarragona i l’Agència Catalana de l’Aigua.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga comenta el pressupost d’aquesta obra