Fa unes setmanes que el Celler de l’Espluga de Francolí va iniciar les obres de reparació de la teulada de l’edifici, la qual patia filtracions d’aigua, així com altres obres menors a l’interior del celler per reforçar la seva estructura.

Amb un pressupost de 148.000 euros, dels quals el Departament de Cultura de la Generalitat en subvenciona un 40% amb un import de 60.000 euros, actualment s’està sanejant la coberta de l’edifici i els seus desaigües i es preveu impermeabilitzar la zona, així com actuacions en els paviments i paraments interiors, actuacions estructurals en les bigues del sostre i altres millores.

Cal recordar que el Celler és un Bé Cultural d’Interès Nacional el que comporta complir uns requisits estructurals que garanteixin el benestar de l’edifici, unes accions que des d’Agrícola de la Conca asseguren a l’EFMR que són de vital importància pels socis de la cooperativa per mantenir en les millors condicions possibles el Celler. Aquestes millores també seran d’utilitat per facilitar les visites que rep el Museu del Vi.