La Festa del Vidre Artesà, Vitrum, torna a Vimbodí i Poblet després de l’ajornament de l’any passat a causa de les mesures restrictives per la Covid-19. L’edició d’enguany, la setena d’aquest esdeveniment, tindrà lloc el dissabte 2 d’octubre, en horari de matí i tarda, i el diumenge dia 3 al matí. La festa manté el mercat d’artesania, que enguany es durà a terme a la plaça de les Orenetes i tindrà l’accés controlat per tal de complir amb les mesures preventives contra la pandèmia. Per la mateixa raó, el nombre d’activitats es veurà reduït i tindran l’aforament limitat. Tampoc no hi haurà els tradicionals esmorzar i vermut popular.

Tot i les restriccions marcades per la situació sanitària actual, el setè Vitrum pretén mantenir la flamad’edicións anteriors al voltant de l’artesania del vidre. Un any més, hi haurà demostracions de reconeguts artistes vidriers: Ferran Collado, Igor Obeso i Rafa Abdon, aquest últim com a nou vidrier del Museu i Forn del Vidre en substitució de Paco Ramos, a qui se li dedicarà un reconeixement a dècades de treball durant el festival d’enguany.

L’edició d’enguany comptarà amb un homenatge a Paco Ramos (Foto: Gerard Bosch)


Pel que fa a la resta dels actes inclouran activitats per als més petits; la presentació de les noves joies, fetes en vidre, dels gegants del municipi; el concurs de beure a porró amb estil, i el ja tradicional Vitrumusical, que enguany oferirà l’actuació en directe del conjunt de jazz format per Valentí Moya i Jan Pau Comellas, combinada amb les demostracions in situ dels mestres vidriers. També s’han preparat activitats amb les xarxes socials com a protagonistes i diversos restaurants del municipi oferiran menús vinculats a la festa.